Meripartiosta Päijänteellä

... ja Kuokkalassa

 

Meripartio on purjehduksia, kavereita, retkiä, hauskuutta, haasteita, johtamistaitoja, luontoa – seikkailuja. Partio on harrastus, joka kasvaa partiolaisen mukana.

 

Sudenpennut - nuorimmat partiolaiset tutustuvat meripartiotoimintaan muun toiminnan ohessa.Toimintaan sisältyy niin vesillä liikkumista kuin merikattojen tutkimista ja solmujen opetteluakin. Alukselta löytyy pienimmästä pitäen jokaiselle mielekästä tehtävää omien taitojen mukaan. Pienten päiväretkien lisäksi sudujen kanssa harjoitellaan myös aluksessa yöpymistä.

Seikkailijat (4-5 luokkalaiset) pääsevät jo pidemmille purjehduksille ja retkille. Iän ja kokemuksen karttuessa haasteetkin kasvavat. Seikkailijoilla korostuu vesillä liikkuminen ja turvallisuus. Opitaan oman lippukunnan alukseen liittyviä asioita sekä kalustonhuoltoa. Seikkailijasta kasvaa turvallinen ja hyödyllinen miehistön jäsen, joka osaa pitää lokikirjaa ja jonka kanssa voidaan lähteä vaikka yöpurjehdukselle.

Tarpojien veneilyssä haasteet kasvavat ja omatoimisuus kehittyy.

Samoajien touhuihin kuuluu muun muassa pienvenepurjehdus samoajaryhmän kanssa, navigointia, purjehduksen ja muonituksen suunnittelua, veneen moottorin tuntemusta sekä ympäristön ja sään tuntemusta. Samoaja oppii toimimaan lippukuntansa veneessä osaavana ja oma-aloitteisena miehistön jäsenenä. Hän pystyy ohjaamaan nuorempia veneellä sekä toimimaan halutessaan nuoremmassa päällystössä.

Vaeltajat (18-22 vuotta) perehtyvät vaativampiin veneen kunnostus- ja huoltotöihin ja johtavat miehistöä purjehduksilla. Kokenut meripartiovaeltaja voi käydä saaristokippari- ja kipparikurssit. 

Meripartion voi aloittaa myös vaeltajissa eikä kenenkään tarvitse olla seppä syntyessään. Meripartio- ja merenkulkutaidot vaativat harjoitusta ja parhaiten taidot oppii tietysti veneellä. Ota siis yhteyttä ja tule mukaan!